Kalendarium

20181124- Förnuft & känsla i samtal om klimatet

7 november, 2018

Hur håller de som arbetar med klimatfrågor dagligen reda mellan hopp och förtvivlan? Och hur balanserar vi förnuft och känsla för att skapa förtroende och handlingskraft i samtalen om klimatförändringarna?

Den 24 november äger #SocForum 2018 rum med tema Framtiden. Allt framgångsrikt arbete för en progressiv samhällsförändring tar sin utgångspunkt i vad vi vill med framtiden. Men har vi formulerat vilken framtid vi vill se? Och hur ser vägen dit ut givet dagens samhällsutveckling?

Med samtalet vill vi djupdyka i frågan hur våra gäster – som jobbar med klimatfrågan dagligen – håller reda mellan sitt egna hopp och förtvivlan. Vidare kommer vi diskutera vad som faktiskt kan engagera människor att agera mot klimatförändringarna.

Välkomna till ett eftertänksamt samtal med livemusik!

Medverkande:
Susanna Baltscheffsky, producent Klotet i P1. Mångårig miljöreporter som även tidigare bevakat vetenskaps-, miljö- och energinyheter för bland annat Svenska Dagbladet – SvD. Dessutom fd redaktionschef och senare också chefredaktör för Ny Teknikk.
Nina Wormbs, docent, KTH Environmental Humanities Laboratory
Staffan Laestadius, professor industriell utveckling KTH och senior rådgivare på Tankesmedjan Global Utmaning
Jesper Wangel Weithz, Journalist, författare och dramatiker
Pella Thiel, ekolog, föreläsare och skribent. Hon är ordförande i det svenska Omställningsnätverket – en del av internationella Transition Movement. Arbetar aktivt med frågan om naturens rättigheter i End Ecocide Sweden.
Jenny Stiernstedt, politik- och klimatreporter SVD och Dagens industri

Stämningsfull livemusik av underbara L.T. Fisk
Länk till Spotify: https://spoti.fi/2qmddXA

Samtalsledare:
Sophia ErssonStormvarning

Lokal: Z-salen, plan 1, Gratis Entré
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Arrangörer: ABF Stockholm och Stormvarning