Kalendarium

20171109 – RHYS + Sverigepremiär av ”En obekväm uppföljare”!

17 oktober, 2017

10 år efter klimatfilmen som gav världen kollektiv skrämselhicka, den Oscarsvinnande dokumentären En obekväm sanning, kommer Al Gore tillbaka med En obekväm uppföljare. Mycket har hänt sedan den första filmen, samtidigt återstår mycket om klimatet och mänskligheten ska räddas. Men vad är det egentligen vi behöver göra enligt filmen, och vad säger experterna? Ta chansen att komma på denna unika Röda Mattanvisning och Sverigepremiär som Stormvarning arrangerar tillsammans med Stockholms Filmfestival och Universal International Pictures.

Få hopp, ångest och inspiration, och ställ dina frågor till Sveriges främsta sakkunniga på området.

Livemusik: RHYS
Moderator: Stormvarning
Gäster:
Anders Turesson, Huvudsekreterare på det Vetenskapliga rådet för hållbar utveckling, tidigare chefsförhandlare för Sverige vid FNs klimatförhandlingar.
Lisen Schultz, Forskare vid Stockholm Resilience Centre som även driver Pontus Schultz Stiftelse för ett mänskligare näringsliv.
Nina Ekelund, Ordförande för hållbarhetsbyrån 2050 & Generalsekreterare för Hagainitiativet.
Stefan Nyström, Chef för Naturvårdsverkets klimatavdelning.
Staffan Laestadius, Professor emeritus i industriell omvandling vid KTH och ordförande för tankesmedjan Global Utmanings klimatråd.

Vad: Sverigepremiär av En obekväm uppföljare med livemusik och samtal.
Var: Stockholms Filmfestival, Biograf Skandia
Samtalet kommer även att sändas live via facebook.
När: 9/11 kl 17.30
Biljetter: http://www.stockholmfilmfestival.se/sv

_________________________________________________________________________

Rhys Clarstedt Frank föddes i Portland, Oregon 1997 och flyttade till Sverige tio år senare. Rhys är den tunga rösten som med singlarna Last Dance och Swallow Your Pride stormade in på både spellistor och radioflöden i hög fart under 2017. Som från ingenstans har hon blivit ett av årets mest lovande namn.

Vi är oerhört stolta att Rhys spelar live innan filmvisningen.
Det kommer bli magiskt!

Last Dance:

Swallow Your Pride:


 

Panelen:

Nina Ekelund

Generalsekreterare för Hagainitiativet, ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan. Har även dragit igång konsultbolaget ”2050” som hjälper företag som vill ta täten i klimatomställningen. Under 2015-2016 satt hon med som sakkunnig i Miljömålsberedningen som hade ansvar för att ta fram nya klimatmål för Sverige.

Stefan Nyström

Stefan Nyström är sedan hösten 2016 chef för Naturvårdsverkets Klimatavdelning. Han har bland annat arbetat som kanslichef vid Miljömålsberedningen på Regeringskansliet, varit huvudsekreterare för Klimatfärdplan 2050, ämnesråd och departements-sekreterare vid Miljödepartementet samt Generalsekreterare vid Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund. Åren 1995 – 2001 arbetade Stefan som enhetschef på Naturvårdsverket.

Staffan Laestadius

Professor emeritus i industriell omvandling vid KTH och ordförande för tankesmedjan Global Utmanings klimatråd. Författare till boken ”Klimatet och Välfärden” (2013) som föreslår en ny svensk modell för att klara omställningen till ett fossilfritt samhälle. Staffan har tidigare arbetat på Institutet för framtidsstudier och i statsrådsberedningen.

Anders Turesson

Sveriges tidigare chefsförhandlare i internationella klimatfrågor, med ansvar för bl.a. de svenska förberedelserna inför FNs klimatkonferens i Köpenhamn 2009. Idag sitter Anders som huvudsekreterare för det Vetenskapliga rådet för hållbar utveckling, som ger råd till miljöministern baserat på den senaste miljöforskningen, men även till andra politiska områden som påverkar miljön.

Lisen Schultz

Forskare vid Stockholm Resilience Centre där hon undersöker samspelet mellan människor och naturen och hur olika aktörer kan bidra till hållbarhet lokalt. Lisen driver även Pontus Schultz Stiftelse för ett mänskligare näringsliv som nu är högaktuellt med Utbildning i hållbar verksamhet för näringslivstoppar tillsammans med Johan Rockström. 

 

Varmt Välkomna!