Kalendarium

20171021 – Stormvarning + Best of Norden kulturfestival!

18 september, 2017

Med anledning av Nordiska rådets priser som delas ut i november i Helsingfors, firar Nordiska Ministerrådet under dagarna tre det allra främsta inom nordiskt kultur- och samhällsliv. Det blir visningar av samtliga nominerade filmer, spännande möten och samtal med kända kulturpersonligheter och nominerade författare, musikupplevelser, bland mycket annat.
Med Stormvarnings hjälp kommer festivalen lyfta sambandet mellan kultur & miljö. Vi bjuder in till musik och samtal om Hur hållbarhet speglas i vår kultur och i den populärkultur (film, musik, konst, litteratur) som vi ser och har runtom oss.

Tema: Hur kommuniceras och speglas klimat- och hållbarhetsfrågor i vår kultur?

Gäster: 
Mångprisbelönta och just nu Jazz-Sveriges bästa och mest intressanta artist- ISABELLA LUNDGREN som nyligen tilldelades Monica Zetterlundstipendiet. Carl Bagge ackompanjerar vid flygeln.
(bilden: Foto: Izabelle Nordfjell)

Litteraturvetaren och Science Fictionkännaren BRITT JOHANNE FARSTAD. Med fokus på framtidsvisioner och inom litteratur och film och vikten av fantasi för samhällsutvecklingen

GREGOR VULTURIUS, forskare på SEI som bl.a. studerat hur man kan kommunicera klimatforskning så att den når ut till allmänheten

Kommunikationsexperten inom hållbarhet- JESSICA CEDERBERG WODMAR, föreläsare, författare och hållbarhetscoach som bl.a. leder Veckans Affärers “Hållbarhetspodden”

Moderator: Journalisten, författaren och dramatikern JESPER WEITHZ.

Vad: Stormvarning Session
Klimatsamtal & Livemusik
Vart: Nordiska Muséet
När: 21/10 kl 17.15-18.30
Entré: 100 kr inklusive museientré.
Fri entré t.o.m 18 år.

Stormvarnings Session är en del av Best of Norden, med filmvisningar, musik och författarsamtal 20 – 22 oktober.
Ordinarie museientré gäller (vuxen 100 kr, t o m 18 år fri entré). Festivalpass för alla 3 dagar à 185 kr via ticketmaster.se

1 november i Helsingfors avslöjas vinnarna av Nordiska rådets priser, däribland miljöpriset

Best of Norden arrangeras av Nordiska ministerrådets informationskontor och Kulturbyrån med anledning av Nordiska rådets priser, på uppdrag av Nordiska ministerrådet, Nordiska rådet och Nordisk Film & TV Fond, i samarbete med Nordiska Museet.

Varmt välkomna!

– – – – – –