Kalendarium

20151119 — After work med STORMVARNING Session på KTH

20 oktober, 2015

Stormvarning Session 19:11

Tema – Vad är framtidens kunskap i en global hållbar värld?

Vilken kunskap behövs för en global hållbar framtid? Vad behövs för en hållbar framtid?

Stormvarning håller en After work på KTH med specialpriser i baren och livemusik av fantastiska bandet Crying Day Care Choir och Jennie Abrahamson.  Moderator för kvällen är Beatrice Rindevall som annars jobbar som redaktör för den prisbelönta bloggen ”Supermiljöbloggen”.

Kvällen ägnas åt klimatfrågan och vad vi kan göra efter klimattoppmötet i Paris. Hur ser agendan ut nu, och vilka behövs i arbetet för en hållbar global värld? Hur går vi från att ”jobba med hållbarhet” till att allt är hållbarhet? Under kvällen ges också möjligheten att upptäcka fotoutställningen Whole Earth som visas just nu på KTH fram till kvällens slut.

Fri entré men anmäl dig för listplats här: KLICK

Gäster: 

Göran Finnveden:

Josefin Wangel:

Per Wikman Swahn:

Nina Wormbs:

Moderator: Beatrice Rindevall

Artister:

jennie-bla-4c

Jennie Abrahamson

År 2012 turnerade hon som förband till Peter Gabriel genom USA, dessförinnan med bästisen Ane Brun. Du såg henne även som musiker i hela Sverige skramlar och du ser henne nästan överallt. Jennie Abrahamson släppte förra året den fantastiska skivan (4:e i ordningen) Gemini Gemini.

Lyssna här: https://open.spotify.com/album/5pT6g5AiUkARtcThLThiTi

Jennie är en hårt arbetande musiker och den 19/11 kan du räkna med fantastiska ljudbilder och Jennies unika röst.

Video för ”Wolf”: 

CDCC

Crying Day Care Choir föddes på ett hustak i Buenos Aires när några vänner och medlemmar från indiegruppen Monde Yeux kände ett behov av att få spela musik inför en lyssnande publik. Genom att bli Morgonpasset i P3′s ”egna band” nådde de ut till denna lyssnande publik i Sverige och har sedan starten 2010 gjort spelningar i en lång rad stora och mindre stora svenska städer.

I vintras gjorde de en månadslång Italienturné, två superlyckade spelningar i Stockholm i februari. Under våren har de arbetat med sin nya EP som släpps under hösten. Singeln släppte de i september och den finner ni här: https://open.spotify.com/track/2BwnNg2ppiVX6DS5pBYzIF

Bandet har flitigt jämförts med storheter som Devendra Banhardt och Fleet Foxes och har beskrivits i Svenska Dagbladet som en ”Family affair i sann Americana anda”.

Video för July:

EXTRA… Stormvarning frågade Crying Day Care Choir kring deras tankar om klimatfrågan, Cop 21 och kunskapsspridningens tyngd osv. Här är deras sammanfattade svar: 

Vi tänker att kunskapsspridning och dess riktning är som all annan politik- i stort behov av långsiktiga lösningar och idéer snarare än de lösningar som förespråkar kortsiktig ekonomisk vinning. Det är därför viktigt att utvecklade länder som Sverige går i bräschen för ett sådant hållbart samhälle.

För att göra det mer attraktivt för unga att lära sig mer om såna här frågor måste det satsas på utveckling av nya idéer för hur vi ska kunna nyttja naturen på ett hållbart sätt.  Exempelvis sker det mycket intressant inom återanvändning och förminskad köttkonsumtion vilket vi ser fram emot att se ännu mer av framöver.  Vi i väst behöver även lägga in en extra växel post cop21 och visa att vi kan nå högre än målen som sätts där, vare sig det blir en positiv eller en negativ utgång av konferensen.  Problem som finns med Klimattoppmötet cop21 är att målen som sätts där måste vara gemensamma för samtliga länder vilket medför att ribban sätts efter de minst utvecklade ländernas möjligheter. Resultatet blir då att riktlinjerna som sätts blir förhållandevis enkla för oss utvecklade länder i väst att följa (vi som står för störst utsläpp) än för de mindre utvecklade länderna vilket känns ineffektivt och orättvist. Vi behöver få ut rätt kunskaper i företagslivet och allmänheten och satsa vidare på ett hållbart samhälle som i längden också blir billigare. Vi som musiker och medborgare måste fortsätta dra vårt strå till stacken genom att aldrig sluta diskutera dessa frågor. Vi måste fortsätta sjunga eller tänka kring det. För de mesta sker kunskapsspridning mun till mun och ingen kan påverka alla men alla kan påverka någon.

Klimattoppmötet Cop21 hålls i december i Paris. Läs mer här: http://www.cop21paris.org/about/cop21

Sammanfattad info:

Vad: After work med STORMVARNING Session, Samtal och musik

När: 19/11,  Kl 17.00- 19.00

Vart: KTH, Entréhuset Drottning Kristinas väg 4 på KTH.

Klicka för karta

Åk kommunalt hit: T-bana: Tekniska Högskolan/ Buss: Östra Station

Event på Facebook: https://www.facebook.com/events/1501304253495430/

Fri entré– anmäl dig här: http://goo.gl/forms/fBy3E5S11W

Mer om KTH Miljö och hållbar utveckling: http://www.kth.se/om/miljo-hallbar-utveckling

Bakgrund till temat:

Stormvarning Session lyfter upp framtidens agenda post Cop 21 och avslutar därmed fotoutställningen ”Whole Earth?” som har visats på KTH under en månads tid för att uppmärksamma globala klimatförändringar. Utställningen är belägen i samma lokal som Sessionen äger rum.

Whole Earth? är en konstutställning om miljöfrågor ur ett globalt perspektiv som Dag Jonzon tillsammans med fotografen Mark Edwards och miljöjournalisten Lloyd Timberlake har arbetat med i flera år. Utställningen visas på hundra universitet över hela världen.

Med utställningen Whole Earth? bjuds studenter, forskare och besökare in för att reflektera kring vilken värld vi lever i, och ger möjligheten att komma med sina idéer för hur vi kan ta oss framåt.

Läs mer här: http://www.hardrainproject.com/whole-earth-film

Varmt välkomna!