Kalendarium

20150930 — Stormvarning Sessions: Eskilstuna (II)

31 juli, 2015

Tema – Konsumtion

Om Sveriges klimatpåverkan beräknades på konsumtion istället för, som idag, på produktion skulle vi vara långt ifrån våra klimatmål.  I ett konsumtionsperspektiv ingår hela produktionskedjan av varor och tjänster och de insatsvaror som behövs för dessa. Här tas även hänsyn till utsläpp som sker i andra länder, som orsakas av svensk konsumtion. Genom att visa utsläpp från ett konsumtionsperspektiv utgår man ifrån det som efterfrågas inom ett land. Samtliga utsläpp inkluderas, d.v.s. varje utsläpp som skett i alla led innan tjänsten eller varan producerades. På samma sätt räknas utsläppen för det som exporteras från Sverige till andra länder bort. Därmed blir det möjligt att visa de totala utsläpp som orsakas av svensk konsumtion. Men konsumtion driver ju samtidigt på vår ekonomi. Så vad är då hållbar konsumtion? Och från konsumentperspektiv: är det bättre att köpa kläder i ekologisk bomull eller second hand?

Artister:  Jenny Wilson, Adrian Modiggård och DJ Kajsa Haidl

Gäster:
Josefin Wangel (KTH)
Soledad Piñero Misa (Retoy)
Vesa Hiltula (Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB-Retuna)
Elena Dawkins (SEI)

Kvällens moderator:
Malin Olofsson är journalist med inriktning på miljö-, klimat och hållbarhetsfrågor. Hon är flerfaldigt prisbelönt och vann bland annat Stora journalistpriset 2011 och är vald till Årets miljöjournalist 2013.

När: 30/9,  Samtal och musik Kl 19.00- 20.30 + härlig fortsättning med överraskningar på Biografbaren

Vart: Biograf Royal

Adress: Järntorget 2 Eskilstuna

Hemsida: http://royaleskilstuna.se/

Restaurangen: https://www.facebook.com/royaleskilstuna?fref=ts

Event på Facebook: https://www.facebook.com/events/720380518084650/720380528084649/

Stormvarning Sessions Eskilstuna arrangeras i samverkan mellan Destination Eskilstuna och Stormvarning med starkt stöd av Eskilstuna Energi och Miljö och Eskilstuna kommunföretag.

stormvarning___sessions-eskilstuna___768x768-v1-3