Kalendarium

20150826 — Stormvarning Sessions: Eskilstuna (I)

31 juli, 2015

Premiär för Stormvarning Sessions i Eskilstuna!

Tema – Klimatpolitik

2015 är ett stort klimatår på den internationella politiska arenan. Storpolitiken kan driva fram den övergripande förändring i växthusgasutsläpp som krävs, men flera/alla krafter behövs. Vad är det som händer i Paris i December? Hur viktigt är det att klimatförhandlingarna går i mål och vad krävs om de inte gör det? Vad gör Sverige och vad kan Eskilstuna göra?

Kvällens artister:

Jennie Abrahamsson & Crying Day Care Choir

 2012 turnerade hon som förband till Peter Gabriel genom USA, dessförinnan med bästisen Ane Brun. Jennie Abrahamson släppte även förra året den fantastiska skivan (4:e i ordningen) Gemini Gemini. Jennie är en hårt arbetande musiker och på onsdag kan du räkna med fantastiska ljudbilder och Jennies unika röst.

Crying Day Care Choir föddes på ett hustak i Buenos Aires när några vänner och medlemmar från indiegruppen Monde Yeux kände ett behov av att få spela musik inför en lyssnande publik. Genom att bli Morgonpasset i P3′s ”egna band” nådde de ut till denna lyssnande publik i Sverige och har sedan starten 2010 gjort spelningar i en lång rad stora och mindre stora svenska städer.

I vintras gjorde de en månadslång Italienturné, två superlyckade spelningar i Stockholm i februari och nu börjar arbetet inför nästa EP som släpps efter sommaren.
Bandet har flitigt jämförts med storheter som Devendra Banhardt och Fleet Foxes och har beskrivits i Svenska Dagbladet som en ”Family affair i sann Americana anda”.

Kvällens talare:

Beatrice Rindevall Redaktör Supermiljöbloggen
Kristina Birath Miljö-och stadsbyggnadsdirektör Eskilstuna kommun
Svante Axelsson Generalsekreterare Naturskyddsföreningen
Yvonne Ruwaida Statssekreterare åt klimat- och miljöminister, vice statsminister Åsa Romson
Staffan Laestadius professor i industriell ekonomi på KTH

Moderator: Malin Olofsson

Malin är journalist med inriktning på miljö-, klimat och hållbarhetsfrågor. Hon är flerfaldigt prisbelönt och vann bland annat Stora journalistpriset 2011 och är vald till Årets miljöjournalist 2013.

När: 26/8,  Samtal och musik Kl 19.00- 20.30 + härlig fortsättning med överraskningar på Biografbaren

Vart: Biograf Royal

Adress: Järntorget 2 Eskilstuna

Hemsida: http://royaleskilstuna.se/

Restaurangen: https://www.facebook.com/royaleskilstuna?fref=ts

Event på Facebook: https://www.facebook.com/events/720380518084650/

Stormvarning Sessions Eskilstuna arrangeras i samverkan mellan Destination Eskilstuna och Stormvarning med starkt stöd av Eskilstuna Energi och Miljö, Eskilstuna kommunföretag och Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

stormvarning___sessions-eskilstuna___768x768-v1-3