Kalendarium

20150819 — VÅR STORA KLIMATKONSERT I MALMÖ!

8 juli, 2015

19 augusti 2015

STORMVARNING:
KONSERT PÅ MALMÖFESTIVALEN

I år kommer vi till Malmöfestivalen den 19 augusti för att ge alla skånebor och förbipasserande möjligheten att komma och lyssna på fantastiska artister, intressanta forskare och entreprenörer och tillsammans tillägna vår tids största fråga allt fokus! Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar framtid. Kom och visa att du står upp för en hållbar framtid och kräver beslutsfattande där klimatet prioriteras.

Vi är den första generationen som riktigt förstår vidden av hur vi har påverkat den här planeten och den sista som har chans att vända utvecklingen.

Varför just nu?
Redan idag har jordens medeltemperatur stigit med 1°C. Det kan jämföras med om vår kroppstemperatur stiger en grad – vi börjar få feber. Stiger febern 4 grader blir vi riktigt sjuka. Vid 6 grader kan vi dö. För vår planet har forskarna enats om att 2 graders feber (uppvärmning) är maxgränsen innan det blir farligt. Och med farligt menar forskare riktigt farligt. Katastrofalt farligt. Som om det inte var nog är det också fördröjning på uppvärmningen. Så det vi känner av idag – såsom mera oväder, översvämningar, skogsbränder och torka – är effekter av utsläpp från 1900-talet. Det är därför det är så bråttom att bromsa utsläppen.

2015 ges sista chansen att ta en rad beslut som kan minska utsläppen i tid. Möjligheten till ett gemensamt klimatavtal finns fortfarande och det är därför viktigare än någonsin att vi alla visar att vi bryr oss.

· · ·

Konferencier: Tomas Andersson Wij

Artister: Titiyo, Rebecka Törnqvist, Little Jinder, Magnus Carlson (Weeping Willows), Loney Dear, Isabella Lundgren, Bo Sundström (Bo Kaspers), Goran Kajfes, Nino Ramsby

Liveband under ledning av Carl Bagge

Talare: Soledad Piñero Misa, Carin Nilsson, Thomas Sterner & Markku Rummukainen

· · ·

Posthusscenen, Malmö
Onsdagen den 19 augusti
Klockan 17:30

· · ·

På Malmöfestivalens hemsida:
malmofestivalen.se/program/event/3113

Malmöfestivalens pressmeddelande:
mynewsdesk.com/se/malmo/pressreleases/alla-goda-ting-aer-tre-1189967

Stormvarnings pressmeddelande:
ebbalindqvist.se/nyheter/2015/7/8/stormvarning-samlar-artister-fr-klimatupprop-198-p-malmfestivalen

Finansieras av Postkodlotteriets Kulturstiftelse & SPP

×