Kalendarium

20150424 — Stormvarning Sessions: Malmö

24 april, 2015

24 april 2015

STORMVARNING SESSIONS MALMÖ

Efter fullsatta kvällar under sommaren och hösten i Stockholm bjuder Stormvarning in till en VBAW-session på Media Evolution City i Malmö. De tidigare evenemangen har gästats av några av Sveriges mest framträdande personer inom klimatfrågan, bland annat Johan Kuylenstierna, Lisen Schultz, Jonas Mosskin, Annika Carlsson Kanyama med flera samt bjudit på musik från flera av landets bästa musiker, däribland Weeping Willows, Loney Dear, Solen, Sarah Riedel, Petra Marklund, Kristin Amparo och Rebecka Törnqvist.

· · ·

Tema: Var får klimatfrågan plats? – kommunikation som förändrar beteende.

Hur kommuniceras klimatfrågan i dagens medialandskap och vad gör vi med informationen som når oss. Stormvarning besöker Media Evolution och ställer frågor kring normer för våra beteenden och om bättre kommunikation kan skapa förutsättningar för ett mer hållbart samhälle.  Vilket ansvar har vi som jobbar med digital kommunikation och på vilket sätt kan vi vara en viktig del av lösningen på klimatfrågan.  Hur kan vi göra det vi är bäst på och samtidigt jobba för ett mer hållbart samhälle?

Kom och tänk, fråga, prata, resonera tillsammans med oss och vår panel.

· · ·

Tid: 24/4 16:00 – 20:00
Plats: Media Evolution City
Entré: Gratis

· · ·

Medverkande:

Tobias Engström, en av grundarna till Stormvarning, driver tillsammans med fem partners produktionsbyrån Klevgränd Produktion i Stockholm, där han främst jobbar med film- och musikproduktion. Tobias har jobbat med större digitala marknadsföringsprojekt och har arbetat som både projektledare och digital marknadsstrateg i både Sverige och USA med kunder som Volvo och HBO.

Carin Nilsson, centrum för miljö- och klimatforskning Lunds universitet. Carin forskar på klimatförändringar, extrema händelser och hur vi anpassar oss till klimatförändringar.

Shora Esmailian, journalist och författare. Sedan 2006 har hon bevakat klimatfrågan och skriver numera regelbundet i Sydsvenskan Kultur och Dagens ETC. Hennes senaste bok ”Ur askan – om människor på flykt i en varmare värld” (Natur & kultur, 2012) är den första boken på svenska om klimatflyktingar. Shora har värdefulla insikter om klimatförändringar och de nya utmaningarna för mänskligheten.

Mikael Klintman, Sociologiska institutionen, Lunds universitet. Mikael arbetar mycket med beteende/beteendeförändring kopplat till klimat och konsumtion och förstår sig på frågor hur mänskliga drivkrafter hanterar klimatfrågan ur ett sociologiskt & evolutionärt perspektiv. Vilka lärdomar som informationsspridare & media kan dra för att bidra till minskad klimatbelastning & ökad klimatanpassning samt vad som är hållbart sett utifrån konsumtion och beteenden.

· · ·

Musik:

Wildie
Wildie + hemlig gäst!

Sångaren Anders Thorén har alltid slitits mellan staden och landsbygden. Han växte upp i de blekingska skogarna och har senare tillbringat många år på resande fot, och bott bland annat i Kuba och Argentina. Nu har han hamnat ute på den skånska slätten och bortom stadens distraktion har låtskrivandet äntligen fått sin naturliga plats. Här uppstod Wildie en kall höstkväll för lite mer än ett år sedan.  Efter en tids skrivande tog Anders med sig stoffet till sin vän Rasmus Svensson i Malmö. Tillsammans gick de lös i studion och spelade in debutalbumet ”Lost and Gone”. Inför första spelningen på Metro i Malmö anslöt Marcus Rostedt (trummor), Peter Antonsson (bas) och Maria Eggeling (piano). Ytterligare en dimension tillfördes och den genuina, ångande liveakten Wildie hade nu tagit form. Wildie släppte sitt debutalbum ”Lost and Gone” på skivbolaget Rootsy i slutet av februari 2015.

· · ·

Moderator:

Hanna Zetterberg – Kommunikationsstrateg med fokus på samhällsfrågor och opinionsbildning. Hanna har arbetat med forskningskommunikation på Institutet för framtidsstudier och Vetenskapsrådet och är en varmt uppskattad moderator.

· · ·

Länksamling:

Tobias Engström
Carin Nilsson
Shora Esmailian
Mikael Klintman
Wildie
Media Evolution City