Kalendarium

20150416 — Stormvarning Sessions: Göteborg

16 april, 2015

16 april 2015

STORMVARNING SESSIONS GÖTEBORG

Stormvarning arrangerar ett unikt Session i Göteborg tillsammans med Göteborgspriset för hållbar utveckling 2015, Vetenskapsfestivalen och Göteborgs Stad miljöförvaltningen.

När: 16/4 Kl 20.00-22.00 (området öppnat från 19.00)
Var: Festivaltältet, scen, Bältesspännarparken, mellan Stora Teatern och Trädgårdsföreningen

Efter fullsatta kvällar under sommaren och hösten i Stockholm bjuder Stormvarning in till Session i Göteborg och Bältesspännarparken. De tidigare evenemangen har gästats av några av Sveriges mest framträdande personer inom klimatfrågan som Johan Kuylenstierna, Lisen Schultz, Jonas Mosskin, Annika Carlsson Kanyama med flera och bjudit på musik från flera av landets bästa musiker, däribland Weeping Willows, Loney Dear, Solen, Sarah Riedel och Rebecka Törnqvist.

· · ·

Tema: Klimatfrågan, hållbarhet, energi och Göteborg

Vi människor påverkar klimatet. Men hur bör förändringen i första hand ske? Kan du och vi göra något? Världen står inför ett unikt historiskt skifte och vi får en unik chans att ställa om vårt samhälle med hjälp av energieffektivisering och förnybar energi. Hur ska vi kunna effektivisera energianvändningen samtidigt som vi utvecklas, i Sverige och i världen? Hur kan vi utnyttja de möjligheter som uppstår när det nuvarande energisystemet utmanas av nya sätt att producera energi?

I Göteborg har Miljöförvaltningen och staden ett mål om att minska sina ska utsläpp en av växthusgaser minska till en hållbar och rättvis nivå senast 2050. Göteborgs Stad har som ambition att gå före och leda utvecklingen mot en hållbar framtid och arbetar med långsiktiga lösningar för utbildning, samhällsplanering, energi, transport och konsumtion. För att kunna åstadkomma en förändring och nå klimatmålet krävs engagemang och delaktighet från alla i samhället, men hur kommer Göteborg dit?

· · ·

Insläpp från kl 19.00, scenprogrammet startar kl 20.00.

· · ·

Medverkande:

Anna Ledin, Direktör Göteborgs Stad miljöförvaltningen, tidigare prefekt och professor vid KTH:s institution för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik.

Tomas Kåberger, prof Energi och Miljö på Chalmers. Även ordförande för stiftelsen Japan renewable energy foundation som arbetar med att få fram förnybara energikällor i Japan. Tidigare generaldirektör för Energimyndigheten.

Caroline Petersson – Marknadsansvarig på magasinet Camino och en av grundarna. Med en bakgrund som informatör och med ett personligt intresse för psykologi har hon specialiserat sig på vad som triggar beteendeförändringar hos individen och i samhället i stort.

Cecilia Solér – Forskare, Handelshögskolan i Göteborg. Forskar om hållbar konsumtion och konsumtionskultur.

· · ·

Musik:

Nino Ramsby

Nino Ramsby är numera en av de mest eftertraktade artisterna i Sverige. Med osedvanlig närvaro och en aldrig sinande nyfikenhet har multiinstrumentalisten, låtskrivaren, sångaren och producenten ända från början förtjänstfullt kryssat mellan och tvärsöver genrerna i dryga tiotalet uppmärksammade grupper och projekt. Sedan våren 2008 har Nino varit ut på vägarna och spelat i ett mer minimalistiskt format.

I april 2015 släpps albumet Du kan och sov nu.

Mhiam_web

My heart is a Metronome

My Heart is a Metronome som gästade Stormvarning även den 19/2 följer med oss till Göteborg med sitt hjärta för klimatfrågan. My heart is a metronome tog form för tre år sedan som sångaren och gitarristen Mattis Malinens soloprojekt. Efter att ha spelat in EP:n ”Sketches” på egen hand, växte soloprojektet till ett rockband när han fick sällskap av Gustaf Simonsson på bas och Felix Carlsten på trummor. Djupt i de sörmländska skogarna spelade de in egenproducerade EP:n ”The Colouring”. Det unika soundet fick omedelbart genomslag och singeln ”The Whistler” gick direkt in på P3:s rotationslistor. Idag ligger My Heart is a Metronome på skivbolaget Substitute Music Group där de gett ut singeln Turtle som tog bandet hela vägen in i Musikhjälpens glasbur.

· · ·

Moderator:

Hanna Zetterberg – Kommunikationsstrateg med fokus på samhällsfrågor och opinionsbildning. Hanna har arbetat med forskningskommunikation på Institutet för framtidsstudier och Vetenskapsrådet och är en varmt uppskattad moderator.

· · ·

Länksamling:

Vetenskapsfestivalen
Göteborgspriset för hållbar utveckling
Göteborg stad, miljöförvaltningen
Cecilia Solér
Caroline Petersson
Tomas Kåberger
Anna Ledin
My Heart is a Metronome
Nino Ramsby

Varmt välkomna!