Kalendarium

20141023 — Stormvarning Sessions: Stockholm (I)

23 oktober, 2014

23 oktober, 2014

PREMIÄR FÖR STORMVARNING SESSIONS

Hjärta och hjärna för klimatet.

Tid: 20:00-22:00. Dörrarna och baren öppnar för mingel 19:00.
Plats: Studion i Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm (resten av huset är stängt, inga restauranger öppna efter 19).
Entré: Gratis

Stormvarning Sessions

För en dryg månad sedan sparkade vi, klimatinitiativet Stormvarning, igång med en späckad konsertkväll i Vitabergsparken i Stockholm. Över 3 000 personer kom och lyssnade på några av Sveriges bästa artister varvat med tunga röster inom klimatfrågan. Nu tar vi nästa steg för att öka klimatengagemanget i Sverige.

Den 23 oktober flyttar vi in i Kulturhuset Stadsteatern för premiären av Stormvarning Sessions, en serie mer intima evenemang under hösten och våren. Här möts forskare, författare och kommunikatörer och artister i samtal kring klimatet. Kvällens artister är Weeping Willows, Sarah Riedel samt Loney Dear.

Weeping Willows (foto Per Kristiansen) Sarah Riedel (foto Ida Borg) och Loney Dear

Tema för premiären är ”Framtidsbilder”. Klimatförändringen sägs beröra oss alla, men vad innebär den rent konkret? Vilken framtid är det vi går till mötes? Är framtiden rentav redan här?

Kvällens talare:
Eva Jernbäcker arbetar med klimatfrågor på Naturvårdsverket. Eva har varit med om att ta fram analyser i förväg av hur Sverige och EU ska kunna sänka utsläppen och har förvånats över att det varje gång faktiskt visat sig vara lättare att nå målen än vad man trodde i förväg. Nu studerar hon hur vi ska klara av att sänka utsläppen ytterligare i framtiden.

Programändring: Med anledning av att Eva Jernbäcker tyvärr är sjuk så kommer istället Mats Björsell att representera Naturvårdsverket. 

Josefin Wangel forskar på hållbar stadsutveckling vid KTH där hon var en av grundarna av life2053, ett projekt som vill nå förändring genom att engagera design i hållbar utveckling. Hon brinner för att göra framtiden till allas egendom och ansvar, och tror benhårt på att det privata är politik.

Jesper Weithz är författare, journalist och formgivare. 2012 debuterade han med den kritikerhyllade romanen ”Det som inte växer är döende” (Natur och Kultur). Han är en av grundarna till och medarbetare i Klimatmagasinet Effekt.

Kvällens moderator:
Zandra Thuvesson, samtalsledare, redaktör och producent med ett brinnande intresse för klimatet.

> Se bilder från kvällen och läs deltagarnas bästa tips och inspiration här.